کوتلین رقیبی برای جاوا، کدام برای برنامهنویسی اندروید مناسبتر است؟
اگر برنامهنویس اندروید هستید احتمالاً تابهحال جاوا را برای ساختن برنامههای اندرویدی خود انتخاب کردهاید. بااینحال زبانهای جدیدی آمدهاند که ممکن است میزان کارایی جاوا در دنیای اندروید را به چالش بکشد.
یکی از آنها کوتلین است ، یکزبان برنامهنویسی نسبتاً جدید است که مدتی است توسط Google بهعنوان یکزبان قابلقبول برای سیستمعامل اندروید پشتیبانی میشود.
کوتلین بهطور مداوم درحالتوسعه است ، کوتلین در حال حاضر یک محیط کامل و آماده محسوب میشود و محبوبیت آن بهویژه برای برنامهنویسی اندروید بهسرعت در حال رشد است.
در این مقاله موارد زیر را بررسی میکنیم:
کوتلین چیست؟
مزایای کوتلین چیست؟
معایب کوتلین چیست؟
موارد کاربردی استفاده ازکوتلین؟
جاوا چیست؟
مزایای جاوا چیست؟
معایب جاواچیست؟
موارد کاربردی استفاده از جاوا؟
چرا از کوتلین برای اندروید استفاده کنیم؟
و در پایان نیز نتیجهگیری خواهیم کرد
در اینجا مقایسه مفصلی از کوتلین و جاوا آوردهایم. امید است این مقایسهها بتواند شمارا در تصمیمگیری برای اینکه کدام زبان برای یک پروژه اندروید مناسبتر است ،راهنمایی کند.
کوتلین چیست؟
کوتلین توسط برنامه نویسان JetBrains طراحیشده است و هدف آن این بوده است تا برخی از ویژگیهای جدید را به محیط توسعه جاوا اضافه کند.
کوتلین توسط اجلاس سالیانه گوگل بهعنوان زبان رسمی برنامهنویسی برای اندروید در سال ۲۰۱۸ معرفیشده است. همچنین خود گوگل در مدت اخیر از کوتلین بهجای جاوا استفاده میکند.
کوتلین یکزبان منبع باز است که بر اساس ماشین مجازی جاوا (JVM) ساختهشده است .بااینحال میتوانید آن را در JavaScript یا برای ساختن کدی که در iOS اجرا شود ، کامپایل کنید. تنها چیزی که لازم است نصب پلاگین کوتلین و پیکربندی آن بر روی پروژه شماست.
مزایای کوتلین
- کوتلین در محیط توسعه اندروید از انعطاف زیادی برخوردار است. بهطور مثال در پروژههای سمت سرور از فریمورک spring5 نیز استفاده میشود.
- کوتلین قادر است تقریباً در هر پلتفرمی اجرا میشود ازجمله آنها میتوان به Android ، JVM و جاوا اسکریپت اشارهکرده که قابل کامپیل هستند. با توجه به این خاصیت کوتلین میتوانیم یک منبع کد مشترک داشته باشیم که همه آنها را دریک زمان اجرا کنیم.
- میتوانیم مستقیماً از کوتلین در اسکریپت های Gradle استفاده کنیم.
- جابجایی از Java به Kotlin بسیار آسان است. فقط کافی است افزونه Kotlin را نصب کنیم و آن را به فایل های Gradle اضافه کنیم و روی “Convert” کلیک کنیم.
- کوتلین از مفاهیم جدید برنامهنویسی مانند توابع استثنا ، توابع با مرتبه بالا و سایر مواردی که در دید خارج از جعبه هستند. برای کمک به توسعه دهندگان برای ساخت API ها پشتیبانی میکند.
- Kotlin دربرنامه های اندرویدی که پر از API های قدیمی به سبک جاوا هستند ،امنیت را حفظ میکند.
- استفاده از Kotlinبه مراتب مختصر تر از جاوا است و این به معنی فضای کمتری برای خطا است.
- میتوانید ماژول های جدید را در Kotlin بنویسید و مطمئن باشید که آنها در کنار کد جاوای موجود کار خواهد کرد. کوتلین با کلیه کتابخانه ها و چارچوب های جاوا مانند JVM سازگار است و میتواند با سیستم های Gradle یا Maven build یکپارچه شود.
- با کمک ابزار موجود در کوتلین میتوانیم از مجموعه ای به سرعت در حال رشد (پروژههای منبع باز در GitHub ) بهره مند شویم.
- استفاده از Kotlin هیچ هزینه ای ندارد (به جز یادگیری).
معایب کوتلین
- سرعت اجرای کوتلین کندتر از جاوا (اگرچه در بعضی موارد کوتلین نشان داده که جاوا را شکست می دهد).
- جامعه توسعه دهنده نسبتاً کوچکتری در مقایسه با جاوا دارد که به معنی محدود بودن منابع یادگیری و مشکل در یافتن پاسخ به سؤالات است. یک نگاه به Stack Overflow همه چیز را به شما نشان می دهد. فقط در حدود ۲۶،۰۰۰ سؤال وجود دارد که در مورد کوتلین است. درمقابل تعداد ۱٫۵ میلیون سؤال درباره جاوا مطرح شده است. (ژوئن ۲۰۱۹)
- پیدا کردن یک مربی با تجربه برای کوتلین نیاز تلاش بیشتری است.
- کوتلین یکزبان بسیار declarative است واین گاهی اوقات سبب انتشار بیهوده تکرار شونده میشود.
موارد استفاده از کوتلین
در اینجا چند برنامه شگفت انگیز نوشته شده در Kotlin وجود دارد:
- Pinterest : برنامه ای است برای به اشتراک گذاری ایده های خلاق.
- Trello : ابزاری برای مدیریت کارها با لیست های کارهای تعریف شده.
- CarLens : برنامه ای است که توسط تیم توسعه Netguru برای شناسایی و نمایش اطلاعات اتومبیل ساختهشده است ( کد آن در GitHub موجود است)
جاوا چیست؟
جاوا یکزبان شی گرا است که عنوان دومین زبان فعال در گیت هاب را به خود اختصاص داده است. امتیاز جاوا در ابتدا در اختیار Sun Microsystems بود که بعدا اوراکل مالکیت آن را بر عهده گرفت.جاوا مورد علاقه بسیاری از توسعه دهندگان برنامه های اندرویدی است. عمدتاً به این دلیل است که اندروید قبلاً با جاوا نوشته شده بود و جای تعجبی هم ندارد. جاوا بیش از ۲۰ سال است که وجود دارد و به نظر می رسد محبوبیت آن هرروز در حال رشد است.
مزایای جاوا
- آسان برای یادگیری .
- انعطاف پذیر است ، میتوانید آن را در یک پنجره مرورگر یا یک ماشین مجازی اجرا کنید. این کار در استفاده مجدد از کد و به روزرسانی نرم افزار مفید است.
- Android به Java متکی است – SDK Android حاوی بسیاری از کتابخانه های استاندارد جاوا است.
- جاوا دارای یک محیط بزرگ منبع باز است که بخشی از آن از ماشین مجازی جاوا (JVM) برای اندروید استفاده میکند.
- سرعت در Gradle ، همه برنامه نویسان در هنگام کار با پروژههای بزرگ کاربرد آن را حس می کنند.
- برنامه های جاوا فشرده تر هستند و در هنگام نیاز به عملکرد بهتر ، بهینه سازی آنها آسان تر است. همچنین ، در مقایسه با کوتلین ، برنامه های جاوا سبک تر .
معایب جاوا
- جاوا محدودیت هایی دارد که باعث ایجاد مشکل در طراحی API های اندروید میشود.
- بهعنوان یکزبان ، جاوا نیاز به نوشتن کد بیشتر دارد ، که خطرات و خطاهای بیشتری را به همراه دارد.
- در مقایسه با بسیاری از زبآنهای دیگر کندتر است و به حافظه زیادی احتیاج دارد.
موارد استفاده از جاوا
در اینجا چند نمونه از برنامه های برجسته منبع باز نوشته شده در جاوا:
- Android-oss : یک بستر اجتماعی برای تأمین بودجه پروژههای خلاقانه( برنامه رسمی kickstarter.com ).
- NewPipe : یک پروژه برنامه پخش فیلم های کم حجم برای اندروید؛
- وردپرس : برنامه رسمی وردپرس برای اندروید. اگر چه از کوتلین استفاده شده است اما پایه اصلی کد ها هنوز از جاوا تشکیل شده است.
چرا باید از Kotlin برای Android استفاده می کنیم؟
این یک واقعیت است که کوتلین برای پرداختن به مسائل جاوا طراحیشده است. این بدان معنی است که کوتلین مکانیسم های ایمنی زیادی را ساده تر و کاراتر از جاوا می باشد را درحال فراهم میکند.
شاید به همین دلیل است که کوتلین جزو پنج زبان برتر مورد علاقه توسعه دهندگان است که درصد زیادی از توسعه دهندگان که با فناوری یا زبآنهای در حال توسعه کار می کنند را شامل میشود این توسعه دهندگان برای ادامه کاربا کوتلین ابراز علاقه می کنند.
نتیجه
در حالی که کوتلین مزایای بسیاری دارد که جاوا ندارد ، اما هنوز هم دارای کاستی هایی است. وقتی به تیم خود اجازه می دهید تا با کوتلین کار کنند، می دانید که انتقال به یکزبان جدید همیشه برای توسعه دهندگانی که قبلاً ابزارها و استراتژی هایی را پیدا نکرده اند ، هیجان انگیز است.
برای آشنایی با کوتلین باید حداقل یک ماه به تیم خود بدهید تا اعضای تیم برای شروع پروژه کوتلین خود به موقع بتوانند سازگار شوند. شما همچنین باید در نظر داشته باشید که جاوا جایی نمی رود و برای توسعه برنامه های Android ضروری خواهد بود.
اما اگر شما یک مبتدی هستید و به دنبال یک چالش جدید می گردید ، امتحان کردن Kotlin منطقی است ، به ویژه اگر می خواهید روی پروژههای نوآورانه برای استارتاپ ها کار کنید. اگر گروهی از توسعه دهندگان اندروید را اداره می کنید ، بهتر است یک بارفقط با کوتلین کار کنید و بررسی کنید که آیا این زبان جدید مزایای دلخواه را به شما ارایه می دهد یا خیر؟
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.